18. 1. 2012.

Zavera i teorija zavere



Teorija zavere, kakvo je tek ovo moćno oružje koje se koristi u pravoj zaveri! Da, vrlo moćno. Da li je sve što nam se dešava baš slučajnost ili splet događaja i okolnosti? Ne bih rekao, suviše dokaza postoji da nije tako a ima i onih koji to prate, vide i objave. Pa šta se to dešava a da mi ne znamo?


Najkraće: sve!

Oni koji kuju zaveru istu skrivaju podmetanjem gomile teorija zavere koje su toliko besmislene da posmatrač jednostavno kaže totalne gluposti što je i pravi clij tih teorija i plasiranja u medije, tako da zavera ostaje neotkrivena ili bolje reći toliko mali broj ljudi zaista shvata da je u pitanju zavera da je to sasvim minorno.Cilj je postignut!

Da se ne bavim konkretnim slučajevima jer je običan narod kratkog pamćenja i ono što mu se servira vrlo brzo zaboravi ugušen svakodnenvnim problemima, uzimam za primer ono najaktuelnije u celom svetu: ekonomska kriza.

O tome kako je ekonomska kriza nastala možete pročitati u analizama silnih ekonomskih stručnjaka širom sveta čak i vrlo uglednih investitora. O tome šta će nam se desiti isto toliko analiza tih istih stručnjaka i investitora. Pa da li je to sve baš slučajno?

Naravno da nije ali ko obraća pažnju na te stvari  kada mora da ide na posao da zaradi hleb za svoju porodicu a oni tamo nek pričaju šta hoće. Običan čovek naprasno postaje svestan svega što mu se dešava kad dođe pred svršen čin, u neku vrlo tešku bezizlaznu situaciju u životu. U jednoj jedinoj sekundi shvati sve, shvati da je žrtva, ali pogađate to je uvek kasno! Mnogi čak ni tada ne shvataju ili ne žele da shvate.

Da se vratim na temu ekonomske krize, ne postoji ekonomski stručnjak na ovom belom svetu koji može da mi dokaže, pokaže, demonstira da jedna zemlja sa svojim narodom može tek tako da propadne ili po njima bankrotira.

Primer: Grčka.

Godinama letujem u Grčkoj i znam taj narod, ne priznajem priče koje se namerno plasiraju da su to lenjivci, da neće da rade a hoće da primaju platu za taj nerad, da su nesposobni, da im je EU dala pare na lepe oči a oni su to proćerdali, itd. Banda koja je sve to smislila namerno i plasira u javnost a uvek postoje oni koji će da to podrže.

Zemlja sa takvom obalom, sa toliko prelepih ostrva, sa dugogodišnjim razvijenim turizmom da propadne? Zemlja kojoj su preci bili čuveni trgovci da propadne? Zemlja sa tolikim lukama na važnom pomorskom putu da propadne? Zemlja sa poljoprivrednim proizvodima koji su uvek traženi: pomorandže, limun, masline, itd. da propadne? Zemlja koja pored svega toga ima toliko malo stanovnika u odnosu na sve što poseduje da propadne?

Primer: Srbija

Srbija, sa tolikim poljoprivrednim zemljištem da propadne?  Zemlja bogata čistom vodom i termalnim izvorima da propadne?  Zemja bogata šumama i pašnjacima da propadne? Zemlja bogata rudom da propadne? Zemlja čiji su preci dali krv da bi ostali na svojoj zemlji da propadne? Zemlja sa tako malo stanovnika u odnosu na sve što poseduje da propadne?


Ne, ne i ne!  

Нема коментара:

Постави коментар