18. 2. 2012.

Psi laju vozovi prolaze


Nedavno nam je čuveni MMF bio u poseti . Po ko zna koji put. Valjda da malo prošetaju po Beogradu, popiju staru dobru srpsku šljivovicu i nažderu se dobrih srpskih specijaliteta. Usput da provere da li sve ide po unapred zacrtanom planu.
Naravno da tada nisu mogli da daju nikakve konkretne predloge već su to ostavili po povratku u Vašington. Nije baš u redu da javnosti Srbije posle tako dobro gostoprimstva saopštavaju loše vesti.

I tako bi, po pisanju Blica-a koji je imao uvid u pismo preporuka MMF poslato na adresu Vlade Srbije, trebalo bi da se poveća PDV,carine i akcize, podigne granica za odlazak u penziju,smanje plate koje se plaćaju iz budžeta i subvencija a sve to za dobrobit Srbije. Time bi se “podigla konkurentnost izvoznog sektora, stimulisalo zapošljavanje i smanjila siva ekonomija. Reforma je potrebna i da bi obezbedili efikasniji, fer i održiv penzijski sistem, navodi se u preporuci“.

Naravno, sve ovo posle izbora , nikako pre. Kod komšija Hrvata je ipak mnogo bolje, oni su sa 23% završili na 25% PDV ali isto posle izbora. Nije to strašno ipak je u pitanju samo ¼, dok PDV ne dođe bar do 2/3 može da se gura.

Nezadovoljstvo građana raste ali pre kome? Mogu samo da gunđaju, mrmljaju između sebe. Vlast ih čuje na jedno uvo. Neki ni to. Samo vi lajte mi putujemo gde smo naumili.


Svaka sličnost sa Grčkom, Španijom, Portugalijom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i svim bivšim republikama SFRJ je sasvim slučajna.

Нема коментара:

Постави коментар